cortes

Entrenador CF Balaguer

Avui entrevistem a Jordi Cortés, entrenador del CF Balaguer de la temporada que acabem d’estrenar. 3 anys després des de la seva primera etapa al club a tercera divisió, torna amb l’objectiu d’intentar portar l’equip a la categoria perduda l’any 2013.  Aquest any el CF Balaguer celebra el seu centenari i l’objectiu estava marcat inclús abans de començar. Per aquesta temporada la junta ha dipositat moltes espectatives i il.lusions, fent un projecte ambiciós la responsabilitat del qual s’ha dipositat en un home contrastat i amb experiència com és Jordi Cortés. Cortés ha tornat amb moltes ganes i molta ambició, i de moment, a la 4a jornada de la competició, el seu equip ja ocupa el primer lloc en solitari.
Tot seguit coneixerem més sobre el tècnic balaguerí i sobre com gestiona la seva filosofia dins d’un equip plagat de gent de Balaguer.

 Com ha sigut la tornada al Club tres anys després?

Després d’aquests anys on he entrenat a cadet divisió d’honor a la Bordeta, i a segona Nacional femení a l’AEM, el president es va posar en contacte amb mi per incorporar-me com a aentrenador a la primera plantilla. Sempre havia pensat  que tenia un deute pendent amb el club després d’aquella brillant temporada, esportivament parlant, que va ser la 2011-12, on vam aconseguir la salvació de manera brillant i una de les millors classificacions de l’equip a Tercera divisió dels darrers anys. Penso que la vida sempre et dona una segona oportunitat, i aquesta vegada esperem estar un cop més a l’alçada i poder tornar al CF Balaguer, el que ell ens va donar, l’oportunitat d’entrenar a categories de prestigi.

 

– Aquest any és el centenari del CF Balaguer i hi ha molta il.lusió per assolir l’ascens a tercera divisió, i més després d’aquest començament tant bo que ha fer l’equip. Veus possible aconseguir la fita?

L’objectiu que ens hem marcat, passa per arribar a 4 setmanes de finalitzar la lliga estan entre els cinc primers, o el que és el mateix, amb opcions de fer història. Hem de ser ambiciosos, i no limitar-nos amb objectius de mínims. Cal treballar de valent com fins ara, i creure en les possibilitats de la plantilla. Per ara la classificació és poc significativa, però per altra banda…ens fa ser esperançadors.

 

– Aquesta categoria és molt enganyosa. Com treballes el teu dia a dia per tenir l’equip al cent per cent?

És una categoria molt exigent, i molt igualada. Observem resultats molt diferents, i qualsevol equip pot guanyar a qualsevol. Difícilment veurem diferències molt grans entre els equips capdavanters i els cuers, i tot es decidirà en el darrer tram de lliga. Només cal recordar l’experiència d’EFAC i Tàrrega el darrer any. Equips fet per estar en llocs de privilegi, que han acabat perdent la categoria.Per a nosaltres és molt important conèixer els rivals, i per això fem una feina important veient partits dels altres equips, i analitzant els punts forts i punts febles d’aquests, i així poder combatre i contrarestar amb le nostres armes el joc de cada rival. Crec que aquesta feina, al principi és un actiu encara més important, perqué els rivals ens coneixem menys. L’altra clau de la metodologia d’entrenament és entrenar i entrenar, treballar i més treballar, per optimitzar els nostres recursos.

 

– Ets un gran amant de la literatura futbolística, sobretot de Pep Marí. Com apliques els fruits extrets d’aquest llibres?

L’aspecte emocional i psicològic és cada cop més rellevant en el rendiment dels nostres jugadors. Vàrem experimentar una sessió amb un coach durant la pretemporada, el qual ens va ajudar a entendre quins valors hauríem de respectar durnat tot l’any per a crèixer com equip i assolir els objectius junts. Als jugadors els va agradar molt, i crec que ens va ajudar a tenir més identitat com a equip. Intentem ser coherents, convèncer als jugadors del que és millor en cada moment, i sobre tot ser un exemple de constància i treball, perqué som el mirall on es miren els nostres jugadors.

 

-Quines aspiracions tens com entrenador?

Suposo que com molts, ens agradaria entrenar el més amunt possible, a poder ser…fer-ho al estranger. Crec que l’entrenador català està de moda, i aquest estiu ho he pogut viure amb primera persona amb els viatges a Houston (USA) o Riga (Letonia) on vam anar a fer campus de futbol amb nens. Per a mi seria un somni poder viure d’això i ser professional d’això, però ara estem centrats en aquest repte amb CF Balaguer, el qual ens ha de servir de pont per a reptes més atractius.

 

– Quin és el teu entrenador referent i per què?

Unai Emeri per mi aglutina el que hauria de ser per mi l’entrenador ideal. Metòdic, treballador, amant de l’estratègia i del scouting, i sobre tot…apassionat per la seva feina.

¿Te sientes abrumado? Celexa puede ser la respuesta.

Es momento de tomar el control de tus emociones y encontrar el equilibrio con Celexa.

¡Consiga un mejor estado mental con la ayuda de Celexa, el antidepresivo número 1!

Di adiós al estrés y la ansiedad con Celexa. ¡Consíguelo ahora en #BrandName!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *